Choose your language
and country
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Romanian
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Nájazdové brzdy

Počet nájdených položiek: 28

Nájazdové zariadenia pre brzdené prívesy založené na nápravách AL-KO alebo KNOTT od 700 do 3500 kg. Nevyhnutné pre ťažké bremená zvyšujú komfort jazdy s prívesom.

Hamulec najazdowy do przyczepy

Nájazdová brzda k prívesu

Pokiaľ chceme zachovať bezpečnosť a pohodlie pri jazde s ťažkým prívesom, tj vozidlom, ktorého váha prekračuje 750 kg, je nevyhnutná brzda pojazdu pre príves . U týchto prípojných vozidiel je nutná brzda, ktorá dodatočne zabrzdí príves pripojený k vozidlu. Pri brzdení, napr. autom, príves pritlačí na ťažnú guľu a zariadenie na dobíjanie ju začne dodatočne brzdiť. Vďaka tomu je brzdenie oveľa efektívnejšie. Brzdové prvky vozidla ťahajúceho príves nie sú tak silne využívané, a tak vydržia dlhšie.


Brzda prívesu

Mali by ste začať s kontrolou výrobcu nápravy v prívese. Najobľúbenejšie a najlepšie značky náprav sú AL-KO a KNOTT . Potom prejdite na kontrolu typu oja v prívese. Typ zariadenia závisí od toho, či je vaše oje v písmene „V“ alebo „T“. Potom musíte skontrolovať, či je oje štvorcové alebo okrúhle. Ďalšou vecou, ktorú treba skontrolovať, je priemer tažného. Akonáhle to potvrdíte, skontrolujte hodnotu povolene celkovej váhy prívesu. So všetkými týmito informáciami si môžete vybrať tú správnu brzdu pre váš príves. Je to celkom komplikované, takže v prípade akýchkoľvek problémov nás kontaktujte a my vám pomôžeme s výberom toho správneho zariadenia na preklopenie prívesu.
pixel