Choose your language
and country
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Romanian
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Kolesá pre prívesné vozíky

Počet nájdených položiek: 44

Kompletné kolesá pre prívesy , autá, odťahové vozidlá a karavany rôznych veľkostí s odolnými oceľovými ráfikmi. Široký výber kolies a súprav s celoročnými pneumatikami.

košeľa do przyczep

Kolesá prívesu

Kolesá pre prívesy do áut, odťahové vozidlá, karavany, prívesy pre lode a iné typy prívesov sa výrazne líšia od kolies používaných v osobných automobiloch. V závislosti od typu prívesu môžu byť viac či menej odolné ako prívesy do automobilov. Najobľúbenejšie ľahké prívesy typu TEMARED, martz, Neptún, Niewiadów, WIOLA alebo Rydwan majú štandardné kolesá 155/70 R13 . Jedná sa o kolesá s celosezónnymi pneumatikami, ktoré sú ideálne pre celkovú váhu do 750 kg. Vďaka vlastnostiam týchto kolies sú ľahké prívesy dobre prevádzkované a zodpovedajúci vysoký profil pneumatík zaručuje zníženie preskakovania prívesu a potlačenie akýchkoľvek nerovností na ceste.



Zosilnené kolesá pre prívesy

Zosilnené kolesá sa používajú pre ťažké prívesy, ktoré sú zaťažené obzvlášť ťažkými bremenami. Tieto kolesá musia niesť celé zaťaženie, ktoré je možné prepravovať na prívesoch do 3,5T. Tieto kolesá sú oveľa odolnejšie a špecializovanejšie. Najmenšie kolesá sa používajú pre odťahové vozidlá a stavebné prívesy tak, aby ťažisko bolo blízko cesty, čo zaisťuje lepšiu priľnavosť a manipuláciu. V našom obchode sú kompletné kolesá vystužené vo veľkostiach 165 R13C , 185 R14C , 195/50 R13C , 195/55 R10C . Všetky kolesá vystužené pre prívesy sú na konci označené písmenom „C“, čo znamená, že ide o kolesá nákladných vozidiel pre najnáročnejší náklad.



Prispôsobte kolesá vášmu prívesu

Výber kolies pre prívesy je veľmi podobný výberu kolies pre automobily. Najprv musíte venovať pozornosť veľkosti, ktorú výrobca použil v danom modeli prívesu, a je najlepšie sa o tom rozhodnúť. Potom je nutné skontrolovať rozstup otvorov pre skrutky, aby zodpovedali nápravám použitým v prívese. Zvlášť dôležitým parametrom pre kolesá prívesu je index zaťaženia, ktorý musí byť tiež skontrolovaný, aby pneumatika vydržala dané zaťaženie. Môžete tiež skontrolovať rýchlosť pneumatík a index objemu, aj keď hluk kolies v prívese zvyčajne nie je počuť, keď vozidlo ťaháte za autom. Najdôležitejšími prvkami v kolesách sú samozrejme výška behúňa pneumatiky, stav gumy, z ktorej sú pneumatiky vyrobené, a stav ráfikov. Kolesá prívesu sa používajú po celý rok pri ťažkých nákladoch, preto vyžadujú častú kontrolu a výmenu. Dodržiavaním týchto pravidiel zaistíte svoju bezpečnosť, svoj náklad a ostatných účastníkov cestnej premávky.
pixel