Choose your language
and country
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Romanian
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Pneumatiky pre prívesné vozíky

Počet nájdených položiek: 15

Celoročné pneumatiky pre prívesy a karavany s dobrými jazdnými vlastnosťami. Vymeňte pneumatiky za úplne nové a počas jazdy sa cítte bezpečne.

Opony do przyczepyy

Celoročné pneumatiky - štandard na prívesoch

Pri prívesoch, karavanoch a ťažných vozidlách sa obvykle stretávame s pneumatikami pre celú sezónu. Na rozdiel od automobilov, kde je rozdelenie na letné a zimné pneumatiky veľmi jasné, pri prívesoch používame jednu pneumatiku po celý rok. Vďaka tomu sa nemusíme starať o ich výmenu každú sezónu. Dlhšie používanie však vedie k väčšiemu opotrebovaniu. Pneumatiky prívesu preto musia byť kontrolované častejšie z hľadiska ich stavu a výšky vzorky.


Pneumatiky pre prívesy - čo by ste si mali vybrať?

Pri výbere pneumatík pre príves musíme skontrolovať parametre, ktoré určujú, či sa daná pneumatika zmestí na ráfik. Začneme kontrolou veľkosti ráfikov, medzi ktorými sú najobľúbenejšie 10, 13 a 14 palca. Je to vždy posledný parameter v názve pneumatiky. Potom zvolíme šírku a výšku pneumatiky. Poslednou vecou, ktorú treba v pneumatikách prívesu dávať pozor, je index zaťaženia. Vyberieme ju pod DMC prívesu tak, aby pneumatika vydržala zaťaženie na prepravnej ploche prívesu.

Normálne a zosilnené pneumatiky – aké sú rozdiely?

Normálne a zosilnené pneumatiky – aké sú rozdiely? Normálne pneumatiky sú určené pre ľahké prívesy. Ich nosnosť umožňuje použitie iba pri tomto type prívesov. Pokiaľ je potrebná väčšia nosnosť ako 750 kg, sú prirodzenou voľbou vystužené pneumatiky označené písmenom C po veľkosti. Sú oveľa odolnejšie a dobre fungujú pri ťažkých stavebných prívesoch, odťahových vozidlách alebo lodiach.
pixel